Select Page

29.08.2020 – 20.09.2020

Åpningstider:
ons– søn kl. 12–16

Vernissage:
29/08 kl. 14:00 – 16:00

Galleri Langegården
Straumeveien 17 A (Fjøsanger), 5073 Bergen
http://www.langegaarden.no


Silje Heggren: maleri og grafikk

Silje Heggren er en bergensbasert billedkunstner og kunsthistoriker, med mastergrader fra Kunstakademiet i Bergen (1998-2002) og UiB (2013-2017). Heggren har i en årrekke primært fokusert på maleri som sitt medium, og hun har malt fargesterke bilder av blant annet evighetsmaskiner, hedonistiske mennesker på dansegulvet, tidskrystaller og utopiske byer. Heggrens arbeider er umiddelbare og gjenkjennelige, og de gir assosiasjoner til både russisk konstruktvisme, popkunst og surrealistisk barne-TV.

Utstillingen vil bestå av malerier og grafiske arbeider som Heggren har arbeidet med over lang tid. Selv om Heggren er mest kjent som maler, har hun hele tiden også arbeidet med ulike grafiske teknikker som silketrykk og litografi. Utstillingen på Langegården vil ha et fokus på Heggrens grafiske verk, og det vil vises både eldre og helt nye grafiske arbeider, på en måte som ikke har vært presentert for publikum tidligere.

Heggren har hatt en rekke separatutstillinger i inn- og utland, og hun er blant annet kjøpt inn av Norsk Kulturråd, Kunstmuseene KODE og av Statoils samlinger.


English
Silje Heggren: Paintings and prints