Select Page

06.03.2020 – 15.03.2020

Åpningstider:
tir– søn kl. 12–18
tor– fre kl. 12–20

Vernissage:
06/03 kl. 18:00 – 21:00

Visningsrommet USF
USF Verftet / Georgernes Verft 12 / 5011 Bergen
https://usf.no/visningsrommet/


Sedan 2013 har jag fördjupat mig i olika konstnärer och deras arbeten som har inspirerat mig. Det har resulterat i flera kortfilmer som har fått den gemensamma titeln ”Meeting the Masters”. Alla är män. Jag har valt att gå in i dessa arbeten med en feministiskt blick och kommenterat arbetena genom att byta ut normativer och ändra narrativer. Det första arbetet i 2013 var ett möte med Bill Viola. Jag har gjort en teknisk kopia av hans video “The Greeting» (1995) men jag har bytt ut dom tre kvinnorna med tre män. Tematiken är förändrad från Violas gravida kvinna som ber om hjälp til en homosexuell man som ber om att bli fri. Titeln är «The Truthfulness». Vidare har jag gjort liknande möten med David Lynch, Federico Fellini, Ingmar Bergman, David Hockney, Bob Fosse og Gustav Vigeland. Från början var det en metod för att komma vidare i mitt eget arbete. Men efter ett tag blev det svårt att göra något annat. Nu tror jag att jag har gjort det sista arbetet i den här serien och det skal bli intressant att samla alla videona i en utställning. I tillägg till filmerna kommer jag att visa fotografier och teckningar som visar en del av processen.
Jacobsson er en film, foto, tegning og installasjons kunstner. Hun ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Trondheim i 2000. Jacobsson har hatt flere utstillinger/filmvisninger i Norge og i utlandet. Hun arbeider med videodesign for dans og teater, og hun er foreleser på ulike kunstskoler i Oslo.


English
Videoworks 2013 – 2020, short films with the mutual title ”Meeting the Masters”.