Select Page
Kabuso_rekula2
19/10 – 17/11
Tirs – Fre: 11 – 15
Lør – Søn: 11 – 16
 

I Hemingways Hage ble påbegynt tidlig I 2012. Verket består av fotos, en bok, en samling gamle pressefoto, objekter og film. Utgangspunktet og det underliggende tema er en serie fotografier hun tok i hjemmet til forfatteren, det som i dag er et Hemingway museum, i Key West i Florida – og hvor hun etter hvert er blitt fast gjest.
Når det gjelder Heli Rekulas landskaper påpeker hun at de ikke baserer seg på notater, til forskjell fra hennes arrangerte fotografiske verk. Det ble ikke gjort forundersøkelser eller studier av stedet før kunstproduksjonen startet. Verkene har oppstått «der livet har brakt meg, eller sagt på en annen måte….der jeg har vært som forbipasserende».
Prosjektet I Hemingways Hage har sin bakgrunn i personlige opplevelser, som så ofte i Rekulas arbeider. I tillegg til å snakke om personlige tapsopplevelser, fravær og mislykkethet, diskuterer utstillingen fotografiets ulike roller i samtidskulturen ved å presentere renskårne kunstfoto, satt  opp mot mer «dokumentarisk» materiale produsert av andre, som nå i en digital verden er tilgjengelige fra ulike internasjonale arkiver.

 
Hardangerfjordvegen 626
5610 Øystese
kabuso.no
post@kabuso.no
56 55 39 00