Select Page

02/02/2018 – 18/03/2018

Åpningstider:

Tir– €fre kl. 11–17

Lør–€Søn kl. 12–16

Vernissage:

02/02 kl. 18:00 – 20:00

Helene Førde jobber hovedsakelig med installasjoner, skulpturelle arbeider, og lyd. Et gjennomgående trekk ved Førdes arbeider er at hun benytter en stedssensitiv eller kontekstsensitiv tilnærmingsmåte. Hun er interessert i å utforske persepsjon og underliggende minner, og stedets særegne historie, stemning og karakter. Gjemt eller kjent kulturhistorie sammenkobles med ny tids politiske utfordringer og samfunnsendringer.

For arbeidet på Kraft har Førdes undersøkelser tatt utgangspunkt i det historiske og nåtidige området Vågsbotn/Vågsbunnen, refleksjoner over områdets vekst opp fra fjorden, og den uløselige, vedvarende tilknytningen til havet og sjøveiene.

Helene Førde (1974) er utdannet og basert i Bergen. Hun har en master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen fra 2014, og fullførte samme år det toårige nordiske masterprogrammet Nordic Sound Art. Dette året vant hun også den internasjonale lydkunstprisen Sonotopia 2015. Førde har de siste årene vist arbeider i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Italia, og arbeider også som kurator ved siden av sitt arbeid som kunstner.

Foto: Helene Førde

Mer info: http://kraftkunst.no/event/helene-forde/

.

KRAFT

Vågsallmenningen 12, 5805 Bergen

KRAFTKUNST.NO