Select Page
Tidligvår  160x140cm
24/10-15/11
 
Åpningstider:
Onsdag – søndag 12.00 – 16.00
og etter avtale.
Mandag og tirsdag lukket.
 
Vernissage:
24/10, 14.00-16.00

 

Fargerike 33A

Det er nå nesten 20 år siden jeg flyttet fra Kina til Norge. I løpet av disse årene har jeg rotfestet i mitt norske hjemmiljø og blitt fortrolig med de skiftende årstidene og det vakre nordiske halvlyset. Temaet for min utstilling nå på Galleri Langegården handler om den sansete verdenen i mitt nærmiljø. Rom og gjenstander i mitt hjem og den fargerike blomsterprakt og frukter i hage og omgivelser. For meg handler ikke egentlig om plantene og gjenstandene i seg selv, men om det liv og også den død de representerer, og den opplevelse dette gir meg.

I atelieret er jeg i en evig prosess med meg selv som spenner mellom det å gi og å ta imot, om de korte tidsøyeblikkene og evigheten. For meg er kunst en type meditasjon, med det formål å skape klarhet og innsikt.
På mange måter ligger den kinesiske kalligrafien i bunn i mine arbeider og puster inn en bevegelse i mine arbeider. Men i den videre prosessen arbeider jeg på vestlig sett med mitt oljemaleri bygger jeg lag på lag inntil den billedmessige strukturen fungerer og bildet får det ønskete uttrykk og energi.
Utstillingen har to deler. Den ene omhandler min Buddhistiske verden, hvor motsetningenes par, balansen mellom form og det formløse, er bildenes ledetråder. Den andre delen naturens og plantenes ustoppelige fascinerende og rike fargeverden i nære omgivelser.

Paradis 03.08.2015
Feng Xian Lin

mer info: www.fengxianlin.com

Bilde:“Tidlig vår”, 160 x 140 cm, olje på lerret.

 

Galleri Langegården
Straumeveien 17a
langegaarden.no