Select Page

 

21/11/2016 – 30/11/2016

Åpningstider:

Man–tor kl. 07:45–20:00

Fre kl. 07:45–15:30

 

 

Skulpturløypen ved Store Lungegårdsvann presenterer de tre kunstforslagene i konkurransen

Vinner av konkurransen er Re-Source av Annika Oskarsson & Thomas Nordström (Stockholm)

Str: 4,5 meter høyt, materiale: rustfritt metall, LED

Over 50 kunstnere meldte sin interesse til prekvalifiseringen i mai 2016. Mer om prekvalifiseringen og Skulpturløypen https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/seksjon-for-kunst-og-kultur/9669/9670/article-135111

De tre kunstnerne/kunstnergruppene som har deltatt i konkurransen høsten 2016 er David A. Rios (Bergen), Mattias Härenstam (Oslo) , Annika Oskarsson & Thomas Nordström (Stockholm).

Kunstutvalget så på de kunstneriske ideene, intensjonene, størrelse i forhold til sted, brukere, besøkende (alle aldersgrupper), helhetsvurderinger for Skulpturløypen (se Kunstplan og utlysning), tekniske vurderinger, holdbarhet, vedlikehold, plasserings- og budsjettforslagene.

Kunstutvalget opplevde de tre forslagene som godt begrunnet og visualisert. Forslagene viser forståelse for oppgaven, stedets kompleksitet og har høy kunstnerisk kvalitet. De tre har levert tre forslag med svært ulike uttrykk, alle plassert på sine særegne vis på samme område. Et skilte seg særlig ut

Kunstutvalget var enstemmig om å gi oppdraget til kunstnerne; Thomas Nordström og Annika Oskarsson for deres ideforslag Re-Sources på bakgrunn av et umiddelbart lekentuttrykk, formspråk. Dette gir et åpent og assosiativt kunstverk med referanser til organismer, liv, luft, vann og hav i ett bredt spekter fra det muntre slaget til det mer ulmende og urovekkende. Kunstverket evner å fange betrakternes blikk og markere stedet samtidig som det er plassert så pass høyt at det står utenfor klatredilemmaer. Kunstverket vil skape et transparent rom i rommet, og vil kunne gi et interessant skyggespill om sommeren, samt se levende og innbydende ut i mørket.

Skulpturløypen ved Store Lungegårdsvann present the three participating artists /groups sketches in the competition

The winner artwork to be realized is Re-Source by Annika Oskarsson & Thomas Nordström (Stockholm)

Size: 4,5 meter high, Materials: Acid free steel and LED lights.

Rådhuset

Rådhusgaten 10, Bergen

https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/seksjon-for-kunst-og-kultur/9669/9670/article-135111