Select Page

22/02/2019

Åpningstider:

 €Fre kl. 18–19

Vernissage:

22/02 kl. 18:00 – 19:00

Joy Forum is a kind of anti-statement and anti-architecture in confrontation with the surrounding building. A gallery where we can handle and disarm any overwhelming feelings of institutional powerlessness. Joy Forum presents Ane Hjort Guttu.

Ane Hjort Guttu er en norsk kunstner og filmskaper basert i Oslo. Hun arbeider innenfor en rekke medier, men har de siste årene konsentrert seg om film og videoarbeider som spenner fra undersøkende dokumentar til poetisk fiksjon.

Til utstillingen i Joy Forum er vi så heldige å ha fått muligheten til å vise filmen Time Passes som første gang ble vist til Festspillutstillingen i 2015 ved Bergen Kunsthall. Filmen følger den 23 år gamle kunststudenten Damla som gjennom arbeidet med eksamensprosjektet sitt går inn i en etisk og politisk krise utløst av spørsmålet om hvordan hun kan rettferdiggjøre sitt eget arbeid sett opp mot mot den sosiale ulikheten utenfor kunstskolen. Time Passes er en fiktiv historie, men skutt i en dokumentar stil. Utover filmens kjerne som fokuserer på etiske dilemma knyttet til kunstproduksjon i en norsk og vestlig kontekst så kan filmen også tjene som et sjeldent portrett av kunstutdannelsen slik den ofte fremstår på tvers av ulike institusjoner. Spesielt i akkurat vår sammenheng er at filmen i sin tid ble spilt inn på det “gamle” Kunstakademiet og slik sett gir oss noen glimt inn i en fortid nå bak oss, men mulig å granske i et forsøk på se de institusjonelle endringene som foregått fra den gangen og frem til i dag.

One night only – film screening

JOY FORUM

Møllendalsveien 61, 5009 Bergen

http://joyforum.uib.no/spesialsider/joy-forum