Select Page

08/04/2016 – 05/06/2016

Åpningstider:

Tir–Fre kl. 11:00–17:00

lor–Son kl. 12:00–16:00

kom kooooom – come – kommm

Fra det himmelblå huset mitt går jeg rett opp til vannet.
Huset, et helt vanlig firkantet betonghus, er en enkel konstruksjon med store vinduer mot nordishavet.
Fra senga i toppetasjen ser jeg rett ut på havet, men når jeg snur hodet på puten ser jeg rett opp i fjellet. Der oppe er vannet.

Det tar omtrent 25 minutter å gå opp til vannet. 25 minutter hvis jeg er i god form – og det er jeg. Avhengig av årstiden dukker jeg kjapt ned i vannet. Det er iskaldt. Et arktisk fjellvann – så en svømmetur er umulig.

Vannet er omgitt av fjell – en sirkel med høye bratte fjell. Jeg har aldri turt å klatre opp til den høyeste toppen.
Det er få andre plasser i verden i dag hvor du ikke hører noe annet enn natur.
Selve stedet får meg til å bli ett med med det hele og bruke min egen stemme.

Jeg roper! come – eller kom – eller komm –hvilket språk det nå enn er. Tre ganger – ett fjell etter det andre – sender meldingen rundt og så tilbake. Kom.

Nå er det blitt et verk – med tittelen please return.

A K Dolven, 2016

kom kooooom – come – kommm

From my blue house, I start walking up to the lake. The house is a simple concrete building facing the arctic sea. From my bed in top floor I face the sea – but by turning my head on the pillow I face the mountain. Up there on the mountain is the lake.

It takes about 25 minutes to reach the lake. 25 minutes if I am in good shape. And I am. Depending on the time of the year I jump into the lake when I reach it. It is always incredibly cold. Swimming is not possible.
The lake is surrounded by a circle of tall, steep mountains. I never dared to climb up to the highest peak. It is not many places in the world today where you hear nothing but the natural sounds. Up there you do. The place in itself makes me want to take part in it all.
I use my own voice.

I shout ! come – or kom – or komm – whatever language it is. The mountain walls answer – komm – come. Three times – one mountain after the other – sending the message around and then in return. Come.

Now it is a work – titled please return.

A K Dolven, 2016

Stiftelsen 3,14

Vågsallmenningen 12, 5014 Bergen

www.stiftelsen314.com