Select Page
Loading Exhibits

« All Exhibits

  • This exhibit has passed.

ONE AND THE SAME – Heidi Bjørgan

October 31, 2020 - November 15, 2020

Photos: Thor Brødreskift

Tag Team Studio er stolte av å presentere utstillingen “One and the same” av kunstneren Heidi Bjørgan. Som kunstner er hun kjent for å utfordre diskursen knyttet til kunsthåndverk i Norge gjennom bruk av materialer, arbeidsmetoder, og utstillingsdesign. Hennes kunstnerskap er rikt på referanser til kunsthistorien, men også til film og teater.

Over en lengre periode har Bjørgan bygget opp en tett kunstnerisk dialog med den amerikanske keramikeren George Ohr (1857-1918). Hans skrikende glasurer og krøllede krukker gjorde at han i sin samtid ble ignorert og ansett som en mislykket keramiker. Bjørgan har gjennom egen praksis undersøkt hva tilfeldigheter og bruk av feil teknikk, og materiale kan gjøre med det keramiske utrykket. Hun ønsker å utfordre keramikkens konvensjoner og rammen for visning av kunsthåndverk.  Med et særegent grep avslutter Bjørgan en lang dialog med den amerikanske keramikeren, og utstillingen representerer hennes siste og avsluttende hommage til George Ohr.

Heidi Bjørgan (f. 1970) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Konstfack Stockholm. Bjørgan har bidratt til en fornyelse av diskursen knyttet til kunsthåndverk i norsk sammenheng, både gjennom sitt arbeid som kunstner, og gjennom sin virksomhet som kurator. I 2015 mottok hun statens 10-årige arbeidsstipend for etablerte kunstnere. Hun har blant annet hatt soloutstillinger ved steder som Kunstnerforbundet, Oslo (2017) Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (2016), Galleri Format (2015), Kabuso (2015). Hun har deltatt på̊ gruppeutstillinger ved institusjoner som Bomuldsfabriken, Arendal (2017) Galleri F15, Moss (2016), Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (2015), Entree, Bergen (2015), og har i tillegg deltatt på̊ en rekke gruppeutstillinger og messer internasjonalt.

Details

Start:
October 31, 2020
End:
November 15, 2020
View Event Website

Venue

Tag team studio
Møllendalsveien 17
Bergen, Norway
+ Google Map

Other

Åpningstider
Fre-søn: 12-17