Select Page
Loading Exhibits

« All Exhibits

  • This exhibit has passed.

MOTSTAND MOT KRIG og VILJE TIL EN FREDELIG VERDEN, Anti-War Initiative og International Women’s League for Peace & Freedom

September 3 - September 20

ANTI-KRIG Festivalen; MOTSTAND MOT KRIG og VILJE TIL EN FREDELIG VERDEN er en hilsen fra organisasjonene Antikrigs-Initiativet (AKI) og International Kvinneliga for Fred og Frihet. Sammen ønsker vi å mobilisere for fred. Festivalen består av ulike typer foredrag, filmvisning, performancer, omvisninger og workshops for skoleelever samt en ANTI-KRIG utstilling med verk av 24 kunstnere, der alle handler om krig og fred. Vi håper at utstillingen og festivalen vil fange allmennhetens interesse. ANTI-KRIG utstillingen er en kontinuerlig fortelling, strukket mellom 2 bilder; en fra fortiden og en fra nåtiden. Det første bildet er en liten tegning av en ukjent kunstner. Den skildrer sannsynligvis en frivillig soldat i den spanske borgerkrigen på 1930-tallet. Han utstråler en optimistisk besluttsomhet, en positiv kamp for samfunnet. Da trodde vi på kampen for det gode mot det onde. At de unge mennene dro til krig for å forsvare det positive samfunnet, samfunnet. Han var fortroppen for det gode samfunn som forsvarte seg mot fascismen. Utstillingens siste bilde er et avisbilde fra demonstrasjonene fra Black Lives Matter i USA, i sommer. Nå kommer overgrepene fra det kapitalistiske samfunnet selv. Krigen er internalisert og kampen har blitt en revolusjonær kamp for å overleve. Ansiktet til fascisme hjemsøker igjen. Utstillingens mange kunstverk er iscenesatt mellom disse to bildene, og er innskrevet i en kollektiv utstillingsfortelling, skrevet for anledningen av visuell kunst og professor Frans Jacobi. Hvert kunstverk peker på forskjellige aspekter av de siste 90 årene av krigshistorien. Imidlertid er det også rom for fred og fredelige motstandsformer.


English
Anti-war festival that gathers a wide perspective of local and International artists.

Curated by Frans Jacobi, Åse Møller-Hansen and Roger Gjerstad for Anti-War Initiative and International Women’s League for Peace & Freedom.

Details

Start:
September 3
End:
September 20
Exhibit Tags:
Website:
https://www.visningsrommet-usf.no

Other

Åpningstider
Åpningstider: tir– fre kl. 14–19 Lør–Søn kl. 12–17
Vernissage
Vernissage: 03/09 kl. 18:00 - 21:00

Venue

visningsrommet USF
Georgernes Verft 12
Bergen, 5011 Norway
+ Google Map
Website:
https://www.visningsrommet-usf.no