14/02/2019 – 03/03/2019

Åpningstider:

tors kl. 14–18

fre–€“søn kl. 12–16

Vernissage:

14/02 kl. 17:00 – 18:30

Arbeidet i utstillingen Tankemateriale utgår fra to spørrende prosesser. Det første spørsmålet er: Kan minner materliseras?
Kan jeg lage en avstøpning av selve minne opplevelsen? Hva blir det, og har avstøpningen noe å gjøre med minnet? Hva er forbindelsen mellom en gjenstand og minnene det fremkaller? I dette prosjektet ville jeg se om jeg kunne knytte minner til gjenstander. Hva skjedde hvis jeg støpte innsiden av tingen som frembrakte minner? Ville avstøpningen ha noe å gjøre med minnet, eller ville det bli noe helt annet? En ikke ting?
I den andre prosessen spør jeg meg. Hvor går grensen mellom naturen, kroppen og tingene? Konstruksjoner speiler naturformer, begrepers begrensing og skjønnhet. De kan bare gi omrisset og konturene av et objekt, men blir samtidig til en frittstående, egen sannhet.
Jeg er interessert i alle speilingene mellom naturen, menneskene og alle tingene vi lager. Hvis vi er en del av naturen, er tingene vi lager også en del av naturen? Er ting og teknologi en slags protese?

Marja Nickel er fødd 1976 i Kautokeino. Samisk og tysk bakgrunn.

Marja Nickel
Exhibition

Galleri VOX

Strandgaten 223 5004 Bergen

Gallerivox.no